Kalvot vaihtelevat pehmeimmästä kovimpaan, paksuudeltaan 0,5 mm:stä 0,7 mm:iin. Tämä tarkoittaa, että hampaat siirtyvät mukavasti ja auttavat jokaista potilasta saavuttamaan haluamansa hymyn.

Jokainen oikomiskalvomme on merkitty erityisellä koodilla, joka osoittaa työsi ID-numeron ja hoidon vaiheet. Esimerkiksi 12345Y08K. Koodin ensimmäinen osa edustaa työsi ID-numeroa, kirjaimella Y (yläleuka) tai K (alaleuka). Toinen osa on nykyisen syklin numero, ja siinä on kirjain P (pehmeä kalvo) tai K (kovaa kalvoa).

On normaalia, että hampaissa tuntuu painetta hoidon alkuvaiheessa. Tämä tarkoittaa, että kalvot ovat alkaneet siirtää hampaita. Tunne tulisi vähitellen hävitä muutaman päivän kuluessa. Jos näin ei tapahdu, potilaan tulee ottaa yhteyttä hammaslääkäriin.

Muutaman ensimmäisen päivän aikana joidenkin äänteiden tuottaminen saattaa vaikeutua, käytettäessä oikomiskalvoja. Ongelmat poistuvat yleensä pian itsestään kielen tottuessa kalvoihin

Potilas voi varovasti harjata kalvot pehmeällä hammasharjalla ja haalealla vedellä tai miedolla saippualla. Heidän tulee kuitenkin välttää hammastahnan, proteesien puhdistusaineiden tai muiden kemiallisten liuottimien, kuten valkaisuaineen tai alkoholin käyttöä kalvojen puhdistuksessa.

Potilaan tulee välttää oikomiskalvojen säilyttämistä korkeissa lämpötiloissa ja kosteissa paikoissa sekä pitää ne poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

Läpinäkyvät oikomiskalvot ja vastaavat kojeet keräävät luonnollisesti paljon suun bakteereita, ja sterilointi on tarpeen ennen hävittämistä. Oikean hävittämistavan selvittämiseksi potilaiden tulee tarkistaa paikalliset jätehuoltomääräykset, koska jätteenkäsittelykäytännöt voivat vaihdella eri maissa.

Onko sinulla kysyttävää? Tässä muutamia vaihtoehtoja:

Täytä lomake

Jos sinulla herää kysymyksiä tämän verkkosivuston lukemisen jälkeen, voit täyttää alla olevan lomakkeen ja lähettää kysymyksesi meille. Vastaamme viimeistään kahden työpäivän kuluessa.

Varaa aika

Jos sinulla on kysyttävää ja haluat keskustella yhden meidän TrioClear-asiantuntijan kanssa, klikkaa alla olevaa painiketta ja voit varata ajan heti.

Vielä kysyttävää?

Kun sinulla on lisää kysymyksiä, voit täyttää alla olevan lomakkeen ja lähettää kysymyksesi tukiosastollemme. Haluaisitko mieluummin keskustella TrioClear™-asiantuntijan kanssa? Voit varata ajan heti klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Laita hymy potilaasi kasvoille